TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou a lilkem jsou fantastické jídlo, které v Itálii jedí velmi často.

Suroviny na 4 porce

350 g těstovin penne
1 konzerva loupaných rajčat
150 g rajčatové passaty
200 g eidamu
50 g parmezánu
800 g lilku
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

Penne uvařte al dente. Omytý a osušený lilek nakrájejte na plátky a krátce opečte na pánvi na rozpáleném oleji. Pak plátky nakrájejte na kousky.

Na pánvi opečte nasekaný česnek. Přidejte rajčatovou passatu a nakrájená loupaná rajčata i s omáčkou a krátce povařte. Vmíchejte lilek a uvařené těstoviny, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nastrouhaný eidam.

Těstoviny přendejte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmezánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 12 minut.

Nenechte si ujít další zajímavé články