Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou a lilkem jsou fantastické jídlo, které v Itálii jedí velmi často.
Suroviny na 4 porce
350 g těstovin penne
1 konzerva loupaných rajčat
150 g rajčatové passaty
200 g eidamu
50 g parmezánu
800 g lilku
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Penne uvařte al dente. Omytý a osušený lilek nakrájejte na plátky a krátce opečte na pánvi na rozpáleném oleji. Pak plátky nakrájejte na kousky.
Na pánvi opečte nasekaný česnek. Přidejte rajčatovou passatu a nakrájená loupaná rajčata i s omáčkou a krátce povařte. Vmíchejte lilek a uvařené těstoviny, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nastrouhaný eidam.
Těstoviny přendejte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmezánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 12 minut.