TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Srnčí si běžně nekupujeme a většina z nás nemá recepty úplně v krvi, ale to vůbec nevadí. S námi to zvládnete.

Ingredience

1 kg srnčí kýty
120 g slaniny
2 mrkve
1 kořenová petržel
1/3 celeru
1 cibule
40 g másla
5 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
4 hřebíčky
1 lžíce hl. mouky
3 plátky citronu
150 ml červeného vína
½ lžičky pepře
1 a ½ lžičky soli

Postup

Kýtu odblaníme. Důležité je maso proprat ve studené vodě a osušit. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a společně zasmahneme na másle. Slaninu nakrájíme na hranolky, kterými prošpikujeme zvěřinu. Ještě maso osolíme, opepříme, pak jej přiložíme na zeleninu, přidáme koření a 15 minut dusíme.

Mírně podušenou zvěřinu dáme péct do trouby. Když je maso měkké, vyjmeme ho, zaprášíme šťávu moukou a promícháme. Přidáme víno a citronové plátky. Omáčku na mírném ohni provaříme, propasírujeme a máme hotovo.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články