Domácí pizza s kuřecím masem je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu.
Suroviny
Na náplň
150 g rajského protlaku
2 vykostěná kuřecí prsa
150 g čedaru
2 pórky
1 cibule
sůl, pepř
olivový olej
Na těsto
200 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
120 ml vody
1 lžička soli
špetka pepře
1 pytlík sušeného droždí
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a krátce opečte na pánvi s troškou oleje.
Z mouky, sušeného droždí, soli, cukru, olivového oleje a vody uhněťte těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut. Pak těsto rozválejte do kruhu a přendejte ho na plech vystlaný pečicím papírem.
Pizzu potřete protlakem, rozložte na ni kuřecího maso, najemno nakrájený pórek a cibuli a vše posypte nastrouhaným čedarem.
Pečte v troubě vyhřáté na 220 ºC asi 20 minut.