Říká se sice, že ryby a sýr se k sobě příliš nehodí, ale i tak zaručujeme, že se u vás doma po tomhle obědě jen zapráší.
Suroviny na 4 porce
4 filety z lososa (každý cca 150 g)
šťáva z 1 citronu
česnek dle chuti
3 rajčata
1 svazek jarní cibulky
1 lžička sušených italských, příp. jiných oblíbených bylinek
200 g goudy
250 ml mléka
sůl
pepř
máslo na vymazání formy
Postup
Filety osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Rajčata nakrájíme na velmi tenká kolečka a rozdělíme je na filety. Vše posypeme nadrobno nakrájenými jarními cibulkami, sušenými bylinkami a nastrouhaným sýrem a zalijeme mlékem. Pečeme asi 35 až 40 minut v předehřáté troubě při 200 stupních dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.