Kulaté knedlíky naplněné dobrým uzeným a přelité voňavou cibulkou jsou jedním slovem lahůdka.
Suroviny na 4 porce
Na knedlíky
800 g brambor
180 g hrubé mouky
60 g krupice
1 vejce
½ lžičky soli
400 g vařeného uzeného masa
Na zelí
500 g červeného kysaného zelí
2 cibule
2 lžíce sádla
sůl
cukr
Postup
Den předem si uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Vmíchejte do nich mouku, krupici, vejce a sůl a rychle spojte v těsto.
Z těsta vytvořte na pomoučeném vále válec a rozdělte ho na 16 dílů. Každý stlačte do placičky. Do středu každé placky dejte pokrájené maso a utvořte knedlík. Hotové knedlíky vkládejte do vroucí vody, uvolněte je ode dna a vařte 10 až 12 minut.
Na lžíci sádla zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a vmíchejte slité a překrájené zelí. Chuť dolaďte solí či cukrem. Druhou jemně nakrájenou cibuli opečte na sádle dozlatova.
Knedlíky servírujte se zelím a zbytkem uzeného masa.