Lehce pikantní králičí stehna se žampiony připravovaná na bílém víně jsou vynikající večeří pro dva.
Suroviny na 2 porce
2 králičí stehna
2 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
100 g baby karotky
100 g žampionů
2 cibule
150 g bílého vína
100 ml vývaru
1 lžička hladké mouky
sůl, pepř
4 zelené chilli papričky
Postup
Králičí stehna omyjte, osolte a opepřete. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Žampiony očistěte.
Na hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a baby karotky. Přidejte chilli papričky a maso a podlijte vývarem a vínem. Nakonec přidejte žampiony a zamíchejte. Pánev vložte do trouby a pečte při 180 ºC do změknutí masa, asi 40 minut.
Máslo utřete s moukou a potřete jím maso. Nechte pár minut dojít při mírně otevřené troubě.
Králičí stehna servírujte s brambory nebo pečivem.