Klasický rýžový nákyp nebo pudink jistě znáte. Vyzkoušejte vynikající rýžový pudink s karamelizovanými jablky.
Suroviny na 4 porce
200 ml smetany ke šlehání
4 lžíce kokosového mléka
200 g rýže
3 lžíce pískového cukru
2 lžíce sušeného strouhaného kokosu
2 menší jablka
2 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
Postup
V kastrůlku smíchejte rýži, smetanu, kokosové mléko, strouhaný kokos a pískový cukr. Směs zalijte 100 ml vroucí vody a přiveďte k varu.
Na mírném plameni vařte 10 až 12 minut, dokud rýže nebude měkká a nevsaje veškerou tekutinu.
Mezitím si připravte jablka. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájená jablka. Posypte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat.
Hotový pudink naservírujte do misek a ozdobte karamelizovanými jablky.