Dýňová polévka je výtečná, sytá, lehce stravitelná a hotová rychle a prakticky bez námahy.
Suroviny na 4 porce
1 dýně Hokaido
2 karotky
50 g másla
1 cibule
1 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
200 ml smetany na vaření
špetka kari
dýňová semínka na ozdobu
Postup
Očištěnou dýni nakrájejte na větší kostky a vložte do hlubšího pekáče. Navrch dejte máslo a nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete a pečte zakryté ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Karotky očistěte a uvařte doměkka.
Dýni přendejte do hrnce ke kartokám a zalijte zeleninovým vývarem. Ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
Polévku nechte přejít varem. Pak ji zjemněte smetanou a dochuťte kari kořením. Podávejte ji s dýňovými semínky.
Tags :
polévka