TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ryba je lehká a zdravá. Vyzkoušejte verzi na rajčatech. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo pečené brambory.

Suroviny na 4 porce

4 filety z ryby (treska nebo pangas)
400 g loupaných rajčat z konzervy
1 stroužek česneku
1 cibule
1 lžíce kari koření
1 lžíce koriandru
sůl, pepř
čerstvý tymián
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje

Postup

Na pánvi rozpalte olej. Přidejte na jemno nasekanou cibuli a opékejte přibližně 5 minut.

Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, kari koření, koriandr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut.

Podle chuti omáčku osolte a opepřete a pak do ní vložte naporcovanou rybu. Přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni.

Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů, ozdobte bylinkami a podávejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články