Jídlo, které vám pomůže snížit vysoký tlak. Naše těla jsou z dob minulých na pohanku velmi zvyklá a prosívá jim.
Potřebujete
400 g loupané pohanky
200 g žampionů nebo lesních hub
2 větší mrkve
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 svazek hladkolisté petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku mletého kmínu
1 malou špetku soli
Postup
Ve vroucí, lehce osolené vodě uvařte loupanou pohanku doměkka, trvá to přibližně 10 až 12 minut. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a nasekejte česnek. Očištěné houby a mrkev nakrájejte na tenké plátky.
Petržel nasekejte. Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte houby, okmínujte je, lehce osolte a nechte dusit 10 až 20 minut (žampionům stačí deset, tvrdší lesní hřibovité houby potřebují dvacet minut). Ke konci dušení přidejte 1 lžíci sekané petrželky a půl lžíce si nechte stranou na ozdobu.
Uvařenou pohanku potom promíchejte s dušenými houbami. Před servírováním posypte rizoto až na talíři petrželkou.