Dobře ochucené placičky z cukety a feta sýru jsou lehčí a zdravější variací bramboráků.
Suroviny na 4 porce
750 g cukety
250 g feta sýru
2 lžičky čerstvého kopru
120 g polohrubé mouky
3 vejce
1 svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
mletá červená paprika
sůl, pepř
slunečnicový olej
Postup
Cuketu očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do cedníku, posolte a nechte okapat. Jarní cibulky pokrájejte nadrobno. Obojí dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný feta sýr. Osolte, opepřete.
Kopr nakrájejte nadrobno a přidejte s rozšlehanými vejci do směsi. Nakonec vmíchejte mouku.
Na pánvi rozpalte slunečnicový olej. Lžící tvořte malé placičky a smažte je z obou stran dozlatova.
Placičky pokládejte na papírový ubrousek, abyste je zbavili přebytečného oleje. Servírujte je s dresinky a zeleninovou oblohou.