Rýžový salát s křupavou cizrnou a šťavnatou brokolicí chutná fantasticky a navíc je plný vitaminů.
Suroviny na 4 porce
200 g cizrny z plechovky
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky kari koření
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky sušeného tymiánu
sůl, pepř
1 hrnek divoké rýže
1 brokolice
½ citronu
2 hrsti mandlí
Postup
Divokou rýži propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Pak sceďte.
Cizrnu nasypte do mísy a smíchejte s jednou lžící olivového oleje, kari kořením, sušeným česnekem a tymiánem a solí a pepřem. Takto marinované vhoďte do pánve a opékejte na mírném plameni.
Přidejte omytou brokolici rozebranou na růžičky a vše opékejte za občasného míchání asi 10 minut. Nakonec zastříkněte citronovou šťávou. Na jiné pánvi opražte nasucho mandle.
Uvařenou rýži přidejte k cizrnové směsi na pánvi a zlehka promíchejte. Nakonec vmíchejte opražené mandle. Naservírujte do misek a podávejte.