Jednoduchý, ale zapeklitě dobrý. Osvěžující salát z rukoly a ředkviček servírujte třeba jako zdravou přílohu.
Suroviny na 4 porce
vanička rukoly (asi 200 g)
svazek ředkviček (asi 150 g)
150 g dýně (máslová nebo Hokkaidó)
olivový olej
limetková šťáva
sůl, pepř
Postup
Dýni oloupejte (Hokkaidó stačí jen očistit) a dejte péct do trouby při 190 °C doměkka, asi 30 minut.
Rukolu omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a všechny ingredience zlehka promíchejte.
Nakonec zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou. Naservírujte na talíře a ihned podávejte.