TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Steak z tuňáka je vytříbená delikatesa. Pokud patříte mezi fajnšmekry, určitě si ho připravte.

Suroviny na 2 porce

2 steaky z tuňáka (čerstvý nebo mražený)
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce wasabi pasty
30 g sezamových semínek
máslo
olivový olej
200 g mražených fazolových lusků
sůl, pepř

Postup

Steaky omyjte, osušte a potřete z obou stran sójovou omáčkou a wasabi pastou. Následně maso obalte z obou stran v sezamových semínkách, které nasypete do hlubokého talíře. Steaky pak dejte na pár minut do lednice.

V hlubší pánvi rozpusťte asi dvě lžíce másla se lžičkou olivového oleje. Přisypte fazolové lusky a na mírném plameni nechte opékat asi 10 minut. Občas promíchejte. Na závěr je osolte a opepřete.

Ve druhé pánvi rozpalte olivový olej a z obou stran opečte steaky (z každé strany asi 3 minuty, pokud je chcete více propečené, tak déle).

Opečené steaky ihned naservírujte s fazolovými lusky na talíře a podávejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články