Suflé je chuťovka, která se dá připravit také naslano. Toto jemné rybí se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny na 4 porce
300 g kapřího filetu nebo pangasia
150 g smetany ke šlehání
2 bílky
1 krajíc bílého toustového chleba
30 g solamylu
1 hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
1 lžička másla + na vymazání formiček
Postup
Rybu rozmixujte se smetanou, bílky a nadrobeným toustovým chlebem na hladkou směs. Propasírujte ji přes jemné síto. Přidejte solamyl, petrželku, špetku soli a pepře a rozpuštěné máslo. Pořádně promíchejte.
Formičky vymažte máslem a naplňte těstem. Každou formičkou poklepejte krátce, ale prudce, o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo.
Formičky vyskládejte do pekáčku s vodou, která bude asi ve výši 1 cm. V troubě vyhřáté na 130 °C pečte 15 až 20 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.