Podzim se nese ve znamení deštivého a větrného počasí. Pečené hrušky zahřejí tělo i duši.
Suroviny na 4 porce
4 zralé hrušky
4 lžíce medu
mletá skořice
2 lžíce másla
100 g sýru ricotta
½ hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
4 lžíce sušených brusinek
pečicí papír
Postup
Hrušky omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte jádřince. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj hrušky řezem vzhůru. Potřete je medem a posypte skořicí. Navrch dejte máslo, asi ve velikosti třešně. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud nebudou hrušky měkké. Naservírujte na talíře, ozdobte sýrem ricotta, vlašskými ořechy a brusinkami.
Tags :
dezert