Na pohoštění si udělejte čas, budete muset počítat s 24 hodinami na odležení naloženého masa.
Suroviny pro 4 osoby
400 g kachních prsíček
40 ml koňaku
sůl, pepř
100 ml červeného vína
šťáva ze dvou pomerančů
250 g brusinek
4 plátky pomeranče
Postup
Kůži na prsíčkách nařízneme, osolíme, opepříme a vyrobíme marinádu smícháním vína, pomerančové šťávy a 4 lžic brusinek. Maso vložíme do pekáčku, na 24 hodin dáme odležet. Druhý den prsa osmahneme z obou stran na pánvi. Marinádu z pekáčku přeložíme na pánev do výpeku, maso vrátime zpět do pekáčku a pečeme v troubě při při 220 °C asi 8 minut.
Marinádu na pánvi vyrestujeme a dochutíme koňakem. Do směsi ponoříme prsa a necháme 2 hodiny odpočinout. Takto připravené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s brusinkami a kolečky pomeranče.