Krůtí prsa s hroznovým vínem jsou trochu náročnější na čas, ale výsledek stojí za to.
Takto upravená krůtí prsa jsou šťavnatá a chuťově originální. Je to velmi jemné jídlo vhodné i pro děti.
Suroviny pro 4 osoby
800 g krůtích prsou
sůl, černý pepř
70 g slaniny
1 červená cibule
150 g hroznového vina
30 vlašských ořechů
1 lžíce mouky
50 g smetany
200 ml bílého vina
Postup
Prsa okořeníme, dáme na plech, pokryjeme slaninou a pečeme při 180 °C 40 minut.
Nakrájíme cibuli, ořechy a hroznové vino, které zbavíme jadérek a přidáme k masu. To poté zabalíme do alobalu. Vypečenou šťávu zředíme vínem, přimícháme smetanu a mouku, vaříme 10 minut.
Podáváme s nakrájeným masem.
Brusinky s pomeranči se ke kachně dokonale hodí.