Česká dravá ryba s velice zajímavou chutí, jejíž maso se dá postavit na stejnou úroveň jako je losos.
Suroviny na 2 porce
1 okoun
2 lžíce citronové šťávy
70 g másla
300 g rajčat
1 malou mladou cuketu
2 stroužky česneku
1 snítka petržele
špetka pepře
½ lžičky soli
Postup
Okouna opláchneme a uděláme z něj filety, ty osušíme, pak pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky, zakryjeme alobalem, dáme do ledničky asi tak na 20 minut do chladničky.
Mezitím si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Rajčata rozpůlíme, cuketu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a na másla orestujeme na pánvi.
Vychlazené filety přelijeme ještě horkou směsí a dáme zhruba na 20 minut péct di předehřáté trouby zhruba na 20 minut při teplotě 200 °C..