Salát s granátovým jablkem můžete připravit jen tak nebo jako nedílnou součást slavnostního menu. Recept Ivany Andrlové je skutečně ten nejlepší, jaký jsme kdy vyzkoušeli.
Ingredience
1 balení rukoly
1 balení polníčku
1 ledový salát
1 salát červeného kadeřavého salátu lollo rosso
100 g anglické slaniny
1 granátové jablko
vlašské ořechy nebo semínka
sůl, pepř
Postup
Rukolu, polníček a ledový salát dobře opláchneme a necháme je okapat.
Okrájíme tmavou část salátu lollo rosso, pak jej nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Vydlabeme granátové jablko, přidáme hrstičku vlašských ořechů nebo oblíbených semínek, například slunečnicových.
Vše smícháme, osolíme, opepříme. Ještě těsně před podáváním na pánvičce orestujeme plátky slaniny, které přidáme k salátům. Vypečený tuk ze slaniny použijeme také. Skvěle ochutí salát a nemusíme dělat další zálivku.