Sladko-kyselý chlebíček z kysané smetany je vděčným dezertem nejen na víkend.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
250 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra ze 3 citronů
280 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
180 g másla
130 ml citronové šťávy
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
150 g zakysané smetany
Na polevu
15 ml citronové šťávy
100 g moučkového cukru
Postup
Smíchejte cukr a citronovou kůru. Přimíchejte mouku, mandle, prášek do pečiva a jedlou sodu.
Zvlášť smíchejte rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Prošlehejte metlou a vmíchejte suché suroviny.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte při 180 ºC asi 70 minut.
Suroviny na polevu smíchejte a polijte lehce vychladlý chlebíček.