TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Co si budeme vyprávět, my Češi italskou kuchyni milujeme! 

Suroviny na 2 porce

300 g špaget
olivový olej
200 g plátků pancetty (slaniny)
100 g parmazánu
sůl a pepř
4 žloutky z domácích vajec

Postup

Osolenou vodu přivedeme k varu a uvaříme špagety (8–12 min). Za-tím nakrájíme na proužky pancettu. Na pánvi rozpálíme kapku oleje a pancettu orestujeme dokřupava. Do mísy vyklepneme žloutky, přistrouháme parmazán, směs promícháme a opepříme. Z těstovin odebereme stranou hrnek vody a slijeme.

Pancettu dáme k těstovinám a párkrát vše prohodíme. Při-dáme vejce se sýrem a přiléváme horkou vodu z těstovin. Mícháme, až se vytvoří krásně lesklá omáčka.

Těstoviny servírujeme na hluboké talíře a před podáváním je posypeme mletým pepřem. Na stůl dáme struhadlo a kus parmazánu, aby si každý přidal sýra tolik, kolik má rád.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články