TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mrkev je dostupná vždy, stejně tak jako vám vždy přijde k chuti tato polévka!

Suroviny na 4 porce

500 g mrkve
2–3 brambory
1 litr vývaru (hovězí, kuřecí)
1 kostka polévkového koření
1 kelímek smetany (12%)
kari koření
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
pažitka na ozdobu

Postup

Mrkev a brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Vaříme doměkka v připraveném masovém (hovězím, kuřecím) vývaru s rozpuštěnou kostkou Masoxu.

Asi po 15 minutách rozmixujeme a zalijeme smetanou. Prohřejeme, okořeníme a v hotové polévce rozpustíme kousek másla na zjemnění. Porce polévky v misce ještě posypeme sekanou pažitkou.

Tags : krém

Nenechte si ujít další zajímavé články