Na talířích každou porci ozdobte čerstvou bazalkou.
Ingredience
1 lžíce olivového oleje
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 kousky celeru
1 lžička sušeného rozmarýnu
150 ml bílého vína
425 ml kuřecího vývaru
400 g krájených rajčat
500 g lučiny
250 ml mléka
muškátový oříšek
sůl
175 g lasagnových plátků
15 g parmazánu
lístky bazalky
Postup
Rozpalte olej, přidejte maso a opékejte tak, aby zhnědlo. Vsypte nasekanou cibuli a celer, rozmarýn, přidejte víno a vařte 10 minut. Poté přidejte vývar, plechovku rajčat, promíchejte, podle chuti osolte a vařte dalších 30 minut.
Lučinu smíchejte s mlékem, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Na dno zapékací mísy dejte čtvrtinu masové směsi, poklaďte pláty lasagní, na ně rozdělte lučinu a pokračujte. Posypejte parmazánem a pečte 30–35 minut.