Pivo a cider je skvělá kombinace pro marinády. Uvidíte!
Suroviny
1 kg vepřových žebírek
0,6 l pšeničného piva
0,3 l jablečného nebo hruškového cideru
koření dle vaší chuti
sůl, pepř
Omáčka na potírání
1 lžíce olivového oleje
2 dl pšeničného piva
4 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce worcesteru
2 lžíce vinného octa červeného
2 lžíce dijonské hořčice
75 g třtinového cukru
tabasco dle chuti
Postup
Očištěná žebírka překrojíme a okořeníme. Dáme do sáčků na potraviny, zalijeme pivem a ciderem, řádně uzavřeme a necháme marinovat v chladu 24 hodin.
Žebírka vyjmeme z marinády, zabalíme do alobalu, vložíme na vyhřátý gril a pečeme při 150° C přibližně 3 hodiny. Během grilování si připravíme omáčku na potírání.
Všechny ingredience, tzn. rajčatový protlak, hořčici, hnědý cukr, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vinný ocet smícháme dohromady a přelijeme do dávkovací láhve. Žebra vybalíme z alobalu, potřeme omáčkou, vložíme na gril a opečeme.