Na hovězí maso můžete nakonec přidat rozdrobený plísňový sýr.
Ingredience
800 g hovězího masa
sůl a pepř
2 rajčata
4 nakládané okurky
4 listy ledového salátu
1 cibule
4 vejce
8 plátků slaniny
4 housky na burgery
500 g rajčat
80 g třtinového cukru
sůl a pepř
4 stonky máty
Postup
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rajčata nakrájejte na měsíčky, posypejte cukrem a dejte na pekáč. Ten vložte do rozpálené trouby a pečte rajčata zhruba 30 minut.
Měkká rajčata opečená dozlatova i se šťávou, kterou pustila, nalijte do misky, rozmačkejte vidličkou a nechte vychladit. Studená rajčata dochuťte solí, pepřem a nasekanou mátou.
Maso namelte nebo si koupte už namleté třeba od řezníků, dochuťte solí a pepřem a vytvarujte burgery.
Okurky nakrájejte podélně na slabé plátky, rajčata na slabá kolečka stejně jako cibuli. Maso dejte na rozpálenou pánvičku a opečte z obou stran. Během pečení přidejte slaninu a opečte dozlatova.
Hotové maso a slaninu sundejte z pánve a nechte 2 minuty odpočinout. Na rozpálenou pánev dejte opéct housku na burger.
Na další pánvi si mezitím udělejte z vajíčka volské oko, které by mělo mít hodně tekutý žloutek. Ten by vám pak měl krásně vytéct a propojit všechny komponenty dohromady.
Pak už jen kompletujte, spodní část opečené housky namažte domácím kečupem, přidejte maso, cibuli, rajčata, okurku, salát, vejce, slaninu a přiklopte vrchní částí bulky namazanou zase kečupem.