Svěží burger vás překvapí svou jemnou chutí, zvlášť v těchto teplých dnech.
Ingredience
1 kg mletého drůbežího masa
1 vejce, hrst strouhanky
1 cibule
hrst pažitky
1 lžíce citronové kůry a šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
6 housek
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
tuk
Na zhotovení
1 paprika
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
6 plátků sýra
pár listů salátu
Postup
V míse prošlehejte vejce, vmíchejte k němu strouhanku, cibuli, pažitku, citronovou kůru, dijonskou hořčici, lžíci studené vody, sůl a pepř. Přidejte mleté maso.
Gril rozpalte na 230– 290 °C a rošt potřete tukem. Ze směsi vytvarujte 6 placiček o výšce zhruba 2 cm a grilujte je z každé strany 6 až 7 minut, až budou propečené. Na ogrilovanou stranu položte plátek sýra.
Zároveň s burgery ogrilujte také kousky paprik a kroužky cibule lehce potřené olejem a rozkrojené žemle. Na spodní půlku žemle rozložte salát, položte na ně burger, na horní stranu se sýrem dejte zbytek zeleniny a přiklopte.