Česká klasika, ale zase trochu jinak.
Suroviny na 2 záviny
500 g polohrubé mouky
1 balení měkkého tvarohu
1 máslo
2 celá vejce
Na náplň
200 g modrého sýra (nivy)
400 g tuňáka z plechovky
ostrý kečup dle chuti
Postup
Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, tvaroh, kostku másla nakrájenou na menší kousky a vajíčka, která jste nechali chvíli stát při pokojové teplotě.
Těsto je hotové, když je vláčné, nesmí lepit a musí být pevné. Pokud je měkké a lepí se, přisypte trochu mouky. Bochánek zakryjte fólií a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Těsto rozdělte na dva díly. Oba rozválejte na pomoučeném vále na placky asi 3 milimetry silné. Naplňte je směsí z nastrouhané nivy a tuňáka spojenou ostrým kečupem.
Placky zaviňte jako klasický štrúdl a potřete rozšlehaným vajíčkem. Těsto propíchněte z vrchu asi třikrát vidličkou, aby nepraskalo. Pečte asi půl hodiny na 180 °C, podle trouby.