Místo hříbků můžete použít i jiné houby, důležité je, aby byly mladé a pevné. Třeba křemenáče, žampiony, růžovky…
Potřebujete
600 g mladých hříbků
2 stroužky česneku
špetku drcených sušených chilli papriček
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíci rozmarýnu
1 lžíci másla
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup
Houby očistěte a nakrájejte je na asi 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
V pánvi na směsi másla a olivového oleje zvolna opékejte česnek spolu s chilli. Jakmile začne česnek žloutnout, asi po 2 minutách, vyjměte ho.
Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte je celkem 3–4 minuty dozlatova a míchejte.
Vypněte plamen, houby osolte, vraťte česnek, a přisypejte nasekanou petrželku a rozmarýn. Ihned podávejte jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou i ke steaku nebo s těstovinami.