Jednoduchý recept na zapečené filé, který si oblíbí především děti.
Suroviny na 4 porce
600 g brambor
600 g mražené tresky
300 g konzervované kukuřice
1 lžíce koření na ryby
3 lžíce másla
300 ml mléka
6 lžic nastrouhaného čedaru
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
½ lžičky soli
Postup
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka.
Pekáček vymažte máslem a na dno rozložte rozmražené filé. Osolte a posypte kořením na ryby, mletou paprikou, scezenou kukuřicí a sýrem. Poklaďte brambory.
Na pánvi rozehřejte zbytek másla, přidejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilijte mléko a míchejte do zhoustnutí. Omáčkou zalijte směs v pekáčku. Pečte 35 minut při 180 ºC.
Tags :
filé