TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 6 porcí

6 plát. list. těsta
4 plát. želatiny
600 g jahod
3 lž. mléka
50 g lísk. oříšků
3 lž. krystalu
4 lž. moučky
200 g šlehačky
250 g tvarohu

Postup

Plátky těsta rozkrojíme, dáme na plech s pečicím papírem a propícháme vidličkou. Půl jich potřeme mlékem, posypeme oříšky a cukrem. Dáme do předehřáté trouby (200 °C) a pečeme 10 min dozlatova. Necháme vychladnout.

Asi 150 g jahod rozmixujeme, zbývající dáme do ledničky. Želatinu necháme 5 min bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmícháme nahladko s moučkovým cukrem.

Želatinu rozpustíme v rendlíku na mírném ohni dle návodu a smícháme se 3 lžícemi rozmixovaných jahod. Pak směs smícháme s tvarohem a zbytkem rozmixovaných jahod a dáme do lednice. Při chlazení občas promícháme.

Než ztuhne, ušleháme šlehačku a vmícháme ji do jahodového tvarohu. Krém dáme na 2 hod. vychladit do lednice.

Zbylé jahody nakrájíme na kousky. Polovinu krému natřeme na 6 plátků těsta bez oříšků. Na krém dáme jahody, mírně je přitiskneme a natřeme zbylým tvarohovým krémem. Přikryjeme plátky těsta s oříšky a cukrem a podáváme.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články