Balíček s rybou v alobalu si otevřete každý až na talíři – vůně se na vás vyvalí, o chuti nemluvě. K rybě můžete připravit omáčku z bílého jogurtu, pár kapek citronu a špetky soli.
Ingredience
1 svazek čerstvého koriandru
1 stroužek česneku
šťáva z jednoho citronu
1 cm dlouhý kus zázvoru
1 zelená chilli paprička
1 lžička třtinového cukru
100 g sušeného strouhaného kokosu
sůl
3 lžíce másla
800 g filetů z tresky
rýže jako příloha
Postup
Troubu předehřejete na 180 °C. Koriandr, česnek, šťávu z citronu, zázvor a chilli rozmixujte. Přidejte cukr, kokos a sůl.
Čtyři kusy alobalu vymažte máslem, doprostřed dejte dvě lžíce směsi na krustu a jednu na porci ryby. Povrch pokryjte zbylou směsí a kouskem másla, fólii zabalte. Pečte 20 minut.