Dezert, jejž má rád snad skoro každý. Budete se divit, ale i ten lze udělat tak, že vám po něm nebude těžko, stačí jen volit vhodné suroviny.
Ingredience
500 g ricotty
200 ml smetany ke šlehání
120 g cukrářských piškotů
30 g sladidla xylitol či erythritol
100 ml ředěného espressa vodou
malý panák italského likéru Amaretto
lžička kakaa
balení čerstvých malin
Postup
Připravte espresso, zřeďte vodou do celkového objemu 100 ml a nalijte do misky, aby vychladlo. Přidejte Amaretto.
Ušlehejte šlehačku dotuha. Do ricotty ručně vmíchejte připravenou šlehačku. Na dno nádoby naskládejte nastojato po obvodu rozpůlené maliny, vrstvu piškotů, které vždy krátce ponoříte do kávy a ihned vyndáte ven. Navrstvěte polovinu krému.
Opět zopakujte maliny, vrstvu piškotů a na ní zbylý krém. Posypejte kakaem a vložte do lednice minimálně na 4 hodiny.