Papriky fungují navíc jako nádobky, v nichž se skvěle propojí chutě masa a ostatních ingrediencí.
Ingredience
5 paprik
1 cibule
3 stroužky česneku
300 g mletého kuřecího masa
120 g syrové rýže
100 g nízkotučného eidamu
čerstvě mletý pepř
½ lžičky sladké papriky
olej, sůl
Postup
Odřízneme vrchní část paprik a zbavíme je semínek. Dáme vařit rýži. Cibuli osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme česnek, mleté maso, osolíme, okořeníme a orestujeme.
Přidáme uvařenou rýži, vše promícháme, přiklopíme a budeme dusit asi 20 minut. Papriky vysypeme nastrouhaným sýrem a naplníme směsí.
Vyskládáme je do zapékací nádoby, kterou předtím vymažeme trochou oleje, a v předehřáté troubě je zapékáme zhruba 10 minut při 200 °C.