Pórek a sýr s modrou plísní se k sobě dokonale hodí.
Ingredience
100 g anglické slaniny
1 lžíce másla nebo oleje
1 pórek, nakrájený na plátky
(tmavě zelené části odstraňte)
500 g mletého hovězího masa
sůl a čerstvě mletý pepř
60 g sýra s modrou plísní, na kostky
40 g toustového chleba, rozmixovaného
2 lžíce smetany ke šlehání
2 hrsti nasekané petrželky
1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
1 vejce + na potření
375 g listového těsta
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Opečte nakrájenou slaninu s pórkem asi 4 minuty na pánvi.
Nechte vychladnout. Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete.
Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypejte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa.
Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete. Pečte asi 40 minut.