Chlebová polévka byla považovaná za jídlo chudých, ale v kombinaci s cibulí vás její chuť mile překvapí.
Potřebujete
3 cibule
1 krajíc starého chleba
1 lžíci oleje
1 lžičku másla
1 lžíci hladké mouky
1 kostku bujonu
1 vejce
1 stroužek česneku
špetku muškátového květu
kmín
petrželovou nať
Postup
Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky, česnek a chleba nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo s olejem, vsypejte na něj cibuli i drobky chleba a osmažte, až cibule zesklovatí.
Přidejte kmín a muškátový oříšek, nechte rozvonět, přisypte mouku a udělejte jíšku. Zalijte trochou vody, rozšlehejte metličkou a dolijte cca 3/4 l vody. Když se voda začne vařit, vhoďte kostku bujonu a vařte asi 20 minut.
Na závěr vlijte rozšlehané vejce a vypněte plamen. Polévku dochuťte nakrájenou zelenou petrželkou a můžete podávat.