TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

I halušky mohou být zdravé! Pokud je připravíte takhle.

Suroviny na 1 porci

40 g celozrnného syrového bulguru
100 g uzeného tofu
100 g kys. zelí
30 g cibule
5 ml slunečnicového oleje
podle chuti sůl a pepř

Postup

Bulgur uvaříme podle návodu (zalijeme ho trojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka). Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

Poté na cibulce opečeme pokrájené tofu, přidáme okapané zelí, mírně podlijeme vodou a několik minut dusíme. Když je voda vyvařená, přidáme do pánve také uvařený bulgur, osolíme, opepříme a promícháme. Můžeme servírovat.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články