Pochutnejte si na vynikajících lasagních, tentokrát v bezmasé verzi.
Suroviny na 6 porcí
12 plátků lasagní
50 g parmezánu
Na náplň
500 g baby špenátu
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
200 g ricotty
Na omáčku
700 ml mléka
50 g másla
50 g parmezánu
50 g hladké mouky
sůl, pepř
nastrouhaný muškátový oříšek
Postup
Do rozehřátého másla vsypte mouku a připravte jíšku. Po minutě vmíchejte mléko a přiveďte k varu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmíchejte strouhaný parmezán.
Plátky česneku opečte na oleji. Přidejte propraný špenát a poduste doměkka. Vmíchejte ricottu.
Lasagne připravte podle návodu. Na dno vymazaného pekáčku rozložte 3 pláty lasagní, dejte bešamel, špenátovou směs a opakujte. Povrch posypte parmezánem. Pečte 50 minut při 180 ºC.