Takhle doporučujeme připravovat beránky my. A na závěr pro vás máme ještě jeden speciální tip.
Suroviny
5 vajec
200 g cukru krupice
200 g hladké mouky
20 g másla
20 g másla na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Postup
Vejce a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí, poté stáhneme z tepla a stále šleháme, než těsto zchladne na pokojovou teplotu. Přimícháme prosátou mouku a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto.
Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy s beránkem.
Přiklopíme a pečeme 30 minut při 180 °C, poté příkon tepla zmírníme a ještě 20 minut dopečeme při 160 °C.
TIP
Rychlý vajíčkový salát s medvědím česnekem
Uvařených a oloupaných 6 vajec nakrájíme na menší kostičky a v misce je promícháme s nasekaným medvědím česnekem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Přidáme majonézu a hořčici, osolíme a opepříme a jemně promícháme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Do salátu můžeme přidat také 2 na kostičky nakrájené uvařené brambory a jednu kyselou okurku nakrájenou nadrobno.