Zimní jídlo podle našeho gusta vyzkoušejte! Kvalitní srnčí dnes již není žádný problém sehnat.
Suroviny
1 kg srnčí kýty
2 cibule
červená paprika
drcený kmín
5 kuliček jalovce
3 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
mletý pepř
70 g vepřové sádlo
Postup
Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou.
Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
TIP
Máte-li rádi pikantní jídla, mletou sladkou papriku nahradíme mletou pálivou paprikou. Pokud je jí na váš vkus v guláši málo, nikdy ji nepřisypáváme do hotového guláše jen tak. Změní chuť výsledného pokrmu. Nejprve papriku krátce osmažíme na troše vepřového sádla a teprve potom ji do guláše přidáme.