TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Na rozdíl od běžného guláše v něm najdete i vnitřnosti. Pomalá příprava v troubě se postará o to, že maso bude měkoučké jako dort.

Potřebujete

400 g vepřové plece nakrájené na kousky o velikosti sousta
200 g vepřových ledvinek, propraných, odblaněných a nakrájených na proužky
200 g vepřových jater nakrájených na kousky
100 g vařeného vepřového srdce na nudličky
150 g vepřového mozečku, odblaněného a nakrájeného
lžíci sádla
2 stroužky česneku na plátky
1 vrchovatou lžíci kvalitní sladké paprik
1 lžičku mletého kmínu
2 lžičky sušené majoránky
vývar a pivo na podlévání
sůl a pepř

Postup

Cibuli osmažte na sádle dozlatova. Troubu rozehřejte na 160° C. Na sádle s cibulkou a česnekem orestujte maso a ledvinky, aby se zatáhly. Okořeňte kmínem a česnekem. Maso poprašte paprikou, promíchejte a podlijte pivem. Osolte, kastrol zakryjte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 2 hodiny, občas obsah kastrolu promíchejte a dle potřeby podlévejte pivem a vývarem.

Když maso změkne, přidejte játra, srdce a mozeček. Promíchejte a nechte péct ještě 20 minut až půl hodiny. Nakonec guláš dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Podávejte s chlebem a cibulí.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....