TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Panna cotta znamená ztuhlá smetana. A právě tento název skvěle vystihuje to, oč v receptu jde. Zkuste italskou klasiku.

Suroviny

100 ml mléka
400 ml šlehačky
1 vanilkový lusk
1 a ½ plátku želatiny
80 g moučkového cukru
180 g mraženého lesního ovoce
50 ml bílého vína
20 g cukru krystal solamylu

Postup

Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Do mléka dáme vyškrabanou dužninu a obal vanilkového lusku. Do kastrolu nalijeme polovinu smetany a mléko s vanilkou. Prošleháme a pomalu vaříme asi 10 minut. Pak vyjmeme vanilkový lusk, přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Za občasného míchání necháme trochu zchladnout a vložíme na 20 minut do chladničky.

Do zbylé smetany vmícháme moučkový cukr a směs z chladničky. Rozdělíme do 4 misek a necháme hodinu chladit. Dáme vařit ovoce s vínem a zbylým cukrem, lehce zahustíme solamylem. Před podáváním ponoříme mističky se ztuhlým krémem krátce do horké vody, aby se směs uvolnila od stěn. Vyklopíme na talířek a přidáme horké ovoce.

Tags : panna cotta

Nenechte si ujít další zajímavé články