TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Je velká škoda, že králík se z našich talířů tak trochu vytrácí. Zařaďte ho tedy nově mezi oblíbené recepty na rodinný víkendový oběd.

Suroviny

1200 g králičího masa v porcích
150 g cibule
300 g kořenové zeleniny
350 g sušených švestek
350 g perníku na strouhání
300 ml červeného suchého vína
70 g jader vlašských ořechů
70 g rozinek
30 g loupaných mandlí
sůl a celý pepř
bobkový list, tymián, nové koření
jalovec
olej, voda nebo vývar na podlévání

Postup

Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso. Osolíme, podlijeme vývarem nebo vodou a necháme dusit doměkka.

Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem. Přilijeme červené víno a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní sekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.

Nenechte si ujít další zajímavé články