TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mezi tradiční receptury na řízky patří rozhodně ta na vídeňské. Sotva na ně začnete myslet, okamžitě se vám začnou sbíhat sliny

Suroviny
750 g telecí kýty
200 g hladké mouky
200 g strouhanky
2 vejce
150 g másla
citron
sůl

Postup
Řízky nařežeme z kýty o tloušťce do 2 cm. Plátky nakrojíme alespoň na třech místech, aby se při smažení nezkroutily. Maso nasolíme a obalíme v klasickém trojo balu – v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a rovnou smažíme na másle. Není však nad to, když je osmažíme v přepuštěném másle. Pokud se rozhodneme pro něj, pak ho potřebujeme 200 g v původním stavu. Není to složité, pomalu ho budeme zahřívat v kastrůlku, když syrovátka klesne ke dnu, odebereme jen čistý mléčný tuk. Řízky smažíme asi tak 3 minuty dozlatova. Hotové klademe na papírové ubrousky, ty odsají přebytečný tuk. Před podáváním je zakapeme citronovou šťávou.

Nenechte si ujít další zajímavé články