TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zelené fazolky jsme si v poslední době oblíbili hlavně jako přílohu k masu. Ale polévka z nich je rovněž vynikající. A také velmi zdravá.

Suroviny

200 g nakládaných fazolek
200 g pikantní klobásy
1 cibule
2 stroužky česneku
2 brambory
1 lžička mleté papriky
2 konzervy loupaných rajčat
½ lžičky mletého chilli
½ lžičky římského kmínu
1 lžička citronové kůry
500 ml vývaru
olej a sůl

Postup

Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kmín, mletou papriku, chilli a koření necháme provonět. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou klobásu, brambory, loupaná rajčata, citronovou kůru a polévku vaříme asi 20 minut. Chvíli před dohotovením přidáme do polévky nakládané zelené fazolky. Podle chuti ještě osolíme. Ti otrlejší si pak mohou do polévky přidat nasekanou chilli papričku.

Tags : fazolky

Nenechte si ujít další zajímavé články