TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Velké oblibě se ve městě i na venkově těšily nadívané vepřové řízky, které patřily výlučně na nedělní stůl.

Ingredience

1 kg vepřového masa
8 plátků anglické slaniny
8 natvrdo vařených vajec
200 g hladké mouky
tuk na smažení
1 cibule
200 ml vývaru
½ lžičky kmínu
sůl

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, mírně nasolíme a na každý řízek položíme plátek anglické slaniny a natvrdo vařené oloupané vejce. Řízek zabalíme a svážeme nití. Následně ještě obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v tuku dočervena a hned vyndáme na talíř. Do tuku přidáme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme kmín a do omáčky vložíme řízky. Dusíme 15 minut. Před podáváním zbavíme řízky nití, omáčku přecedíme a můžeme podávat s vařenými brambory.

Nenechte si ujít další zajímavé články