TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud dáváte přednost navinulejším chutím, přidejte sklenku kvalitního bílého suchého vína.

Suroviny na 6 porcí

Na vývar

500 g rybích kostí
200 g kořenové zeleniny
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
sůl
2 l vody

Na polévku

300 g kořenové zeleniny
2 cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
1,5 l rybího vývaru
200 g vařeného rybího masa
špetka muškátového květu
1 svazek petrželky
sůl, pepř

Postup

Do studené vody vložte rybí kosti a zeleninu. Přiveďte k bodu varu. Pak stáhněte plamen, seberte pěnu, přidejte koření a nechte probublávat asi hodinu. Poté sceďte přes husté síto.

Cibuli a kořenovou zeleninu na polévku nakrájejte na jemné kostičky. Orestujte na másle, zaprašte moukou a zalijte trochou zchladlého vývaru. Zavařte jíšku, krátce provařte a dolijte vývarem.

Přidejte nakrájené rybí maso, dochuťte solí, pepřem a lehce muškátovým oříškem. Naservírujte do hlubokých talířů a podávejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články