Zkuste vykročit ze stereotypu a udělat palačinky zas trochu jinak, než jste zvyklí…
Suroviny na 4 porce
40 g cukru krupice
2 vejce
1 špetka soli
150 ml mléka
70 g hladké mouky
máslo dle potřeby
Na náplň
250 g mražených jahod (nebo kompot
2 kostky nízkotučného tvarohu
1 lžička citronové kůry
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkového cukru
3 žloutky
Na ozdobu
1 balíček skořicového cukru
ovoce
40 g mandlových lupínků
4 lžíce bílého jogurtu
strouhaná čokoláda
Postup
Smícháním mouky, mléka, soli, vajec a cukru si připravíme řidší těsto, které necháme 20 minut odpočívat.
Tvarohy dáme do utěrky a vymačkáme vodu. V míse je utřeme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem i citronovou kůrou. Zlehka vmícháme ovoce. Náplň dáme do chladničky, než upečeme palačinky, vychladit. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi a uložíme je stranou.
Na rozehřátém másle usmažíme 4 palačinky. Rozdělíme na ně tvarohovou náplň a svineme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme do ní palačinky. Na každou navrstvíme lžíci jogurtu a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 15 minut na 180 °C. Palačinky rozdělíme na talíře, ozdobíme ovocem, posypeme mandlovými lupínky a strouhanou čokoládou.