Pečené kuličky z cizrny, bylinek a koření se podávají samotné, nebo v pita chlebu, s jogurtovou omáčkou.
Suroviny
1 a ½ hrnku suché cizrny
1,5 l zeleninového vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 lžičky mletého římského kmínu
špetka chilli
hrst nasekaného koriandru
sůl, pepř
Postup
Cizrnu nechte předem alespoň 12 hodin namáčet a pak ji uvařte v zeleninovém vývaru. Slijte ji a nechte vychladnout.
Cizrnu dejte do robotu. Přidejte nasekanou cibuli, olivový olej, kmín, koriandr, chilli, sůl a pepř a rozmixujte do hladké, pevné hmoty. Zabalte ji do fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Z cizrnové hmoty tvarujte rukama malé kuličky a dávejte je vedle sebe na plech vymazaný olivovým olejem.
Pečte je v troubě vyhřáté na 200 ºC asi 20 až 25 minut. Během pečení je několikrát obraťte.