TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Itálie u vás doma během chvilky!

Suroviny na 4 porce (8 dílků)

900 g hladké mouky
10 g droždí
10 g cukru
1 lžíce olivového oleje
0,5 l vody
20 g soli
sterilovaná rajčata
mozzarella
šunka
žampiony
olivy
artyčoky

Postup

Mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo, a necháme asi hodinu při pokojové teplotě kynout.

Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, na obložení budeme kromě drcených rajčat a strouhané mozzarelly potřebovat pouze plátky šunky a žampionů. Můžeme ovšem přidat i olivy nebo artyčoky. Pečeme v peci nebo v troubě vyhřáté na 250 °C asi 5 minut.

Tags : pizza

Nenechte si ujít další zajímavé články